Dobro je znati

Prilagodite ormar u bilo kojem prostoru

PRAKTIČNI ZA SVAKI KUTAK

Što morate znati prije stavljanja ugradbenih ormara

IMG_20190809_175523

MAJSTOR i MATERIJALI

Neka vas povoljnija cijena koju neki majstor ili tvrka nudi ne budu razlog koji će prevagnuti da se odlučite za njega. Oslanjajte se na preporuke te osobna iskustva ljudima kojima vjerujete. Isto se odnosi i na materijal kojim kanite sagraditi ormar - njegova trajnost ponajviše će ovisiti o tome.

IMG_20180323_202704

RASPORED POLICA i CIJENA

Prije nego krenete u narudžbu dobro razmislite o unutarnjem rasporedu. Dobro isplanirajte police za slaganu robu i prostor za vješanu robu kao i ladice. Ugradbeni ormari nisu jeftini, no za tu cijenu dobit ćete puno toga. Računajte da klasičan trokrilni ugradbeni ormar od iverala stoji oko 700€.

IMG_20190809_175735

BOJE I UZORCI

Fronte se danas, osim punog drveta i iverala, rade i u kombinaciji sa staklom, plastikom, fotoprintom. Samo, nemojte pretjerati s bojama i ubačenim uzorcima fotoprinta. Jer, za ugradbeni ormar nije dobro da dominira sobom u kojoj se nalazi - neka boje budu što sličnije namještaju ili boji zidova.

IMG_20180323_202631

ORMAR ZA DUGE STAZE

Ugradbeni ormari se načelno mogu seliti u druge prostore, samo teško da ćete u novom stanu imati prikladan prostor za njega. Dakle, ugradbeni ormari nisu predviđeni za seljakanja - prilikom rastavljanja i ponovnog sastavljanja može doći do oštećenja.

No koje su glavne zamke pri kupnji ugradbenih ormara ?

PRAKTIČNI ZA SVAKI KUTAK