Prednosti ugradbenih ormara

ODABERITE NAJBOLJE

DOBRE STRANE

Zašto ugradbeni ormari ?

Horizontal line

Kao glavnu prednost ugradbenog nad “običnim” ormarom ističe njegovu cijenu – ugradbeni ormari su prije svega jeftiniji od klasičnih ormara iste klase opremljenosti i istih dimenzija, a trajniji su i fleksibilniji u maksimalnom iskorištavanju svakog prostora. U ukupnoj cijeni ugradbenih ormara najveći dio otpada na aluminijske vodilice, klizni sistem i aluminijske profile na kliznim vratima, dok unutrašnjost ormara neznatno sudjeluje u ukupnoj cijeni.
Na konačnu cijenu znatno utječu dodatni okovi unutar korpusa ormara (izvlačne police, ladice, izvlačne košare, garderobni liftovi, izvlačne vješalice za kravate, remene, haljine, hlače i sl.) te zrcalo ili lakirano staklo na kliznim vratima.
Ugradbeni ormari, spram klasičnih, donose višestruke prednosti. Prije svega, funkcionalniji su od klasičnih jer nema gubitka prostora, stručnjaci kažu i do 40%.

Lakše ih je i održavati jer su kliznim vratima zatvoreni od poda do stropa pa nema čišćenja gornje površine ormara, a s kliznim vratima dodatno se dobiva i na uštedi prostora jer ne traže veliki razmak od ostalih komada namještaja, primjerice kreveta u spavaćoj sobi.

Zbog kvalitete kliznih okova, ugradbeni su ormari i dugotrajniji od klasičnih. To je lako primjetiti po višegodišnjim garancijama na klizne sisteme koje večina proizvođača daje. Najkvalitetniji ugradbeni ormari imaju aluminijski okov, koji je lagan, izdržljiv, otporan na kemikalije i može biti u više boja, a oni najniže kvalitete imaju okov od lima (vučenog čelika) koji je podložan koroziji.

Za razliku od klasičnih ormara, u ugradbene se ormare standardno ne ugrađuju niti pod, niti strop, niti leđa pa su zbog uštede u materijalu cijenom znatno povoljniji od klasičnih.

© 2022 div3r.com | Sva prava pridržana LaurusNet d.o.o.